Projekt restrukturiranja trgovačkih društava u državnom vlasništvu

Slika /slike naslovnica/EU_SRSS_1.jpg

Program potpore strukturnim reformama. Restrukturiranje i povećanje financijske i operativne učinkovitosti trgovačkih društava u državnom vlasništvu.
Projekt financira Služba za potporu strukturnim reformama Europske komisije.

Naziv projekta: Restrukturiranje trgovačkih društava u državnom vlasništvu.

Korisnik projekta: Ministarstvo državne imovine i Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP).

Financiranje: Projekt vrijedan 240 tisuća eura financira se sredstavima Programa potpore strukturnim reformama, koji vodi Služba za potporu strukturnim reformama  (SRSS) Europske komisije.
 
Cilj projekta: Potpora Ministarstvu državne imovine i CERP-u pri izradi sveobuhvatnog okvira restrukturiranja  trgovačkih društava u državnom vlasništvu i povećanja njihove operativne i financijske učinkovitosti.  
Upoznavanje s najboljom praksom i znanjem stručnjaka osnažit će se kapaciteti Ministarstva državne imovine i CERP-a, ali i drugih ministarstava, da podupiru i nadziru procese restrukturiranja spomenutih trgovačkih društava. Krajnja je svrha uspješnom pripremom i primjenom planova jačanja financijske i operativne efikasnosti (FOPIP) postići veću profitabilnost, osnažiti upravljačku strukturu i unaprijediti poslovne procese trgovačkih društava u vlasništvu RH.

Koordinator projekta: Ured Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Zagrebu; konzultanti su konzultantska kuća KPMG i odvjetnički ured Mamić, Perić, Reberski, Rimac sa sjedištem u Zagrebu.

Trajanje projekta: veljača-rujan 2019.

Vrijednost projekta: 240 tisuća eura.