Ministar Goran Marić pustio u rad nove pogone Terminala Omišalj

  • Slika /slike vijesti/Janaf_naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na JANAF-ovom Terminalu Omišalj, danas, 2. travnja 2019. godine, ministar državne imovine Goran Marić pustio je u rad tri novoizgrađena spremnika za skladištenje sirove nafte.

Tom prigodom ministar Marić je rekao: „Razumijem razloge i motivaciju ovog projekta, koji postaje još snažnija i respektabilnija međunarodna točka transportnog naftnog sustava društva JANAF. Svi koji su pripremali ovaj projekt od ideje, izgradnje do realizacije, anticipirali su sve bitne odrednice ove investicije koja osnažuje geostrateški značaj Hrvatske na europskoj i svjetskoj energetskoj karti. Ovime Republika Hrvatska postaje odgovornim, pouzdanim i konkurentnim sudionikom globalnog naftnog tržišta. Stoga hrvatska Vlada kao najveći dioničar JANAF-a, ima razumijevanja za poslovne poteze kojima se osigurava tehnološka sigurnost i stalni poslovni rast JANAF-a.“
 
„Izgradnja ovih triju spremnika predstavlja završetak realizacije projekta Rekonstrukcije–dogradnje rezervoarskog prostora za sirovu naftu. Projekt obuhvaća izgradnju ukupno osam novih spremnika ukupnog kapaciteta 640.000 m3. Ova investicija, vrijedna 280 milijuna kuna, realizirana je vlastitim sredstvima i u suradnji s domaćim tvrtkama, što potvrđuje da imamo znanja i mogućnosti i za ovakve zahtjevne investicije, pri čemu se posebno vodilo računa o zaštiti i sigurnosti okoliša, ljudi i opreme“, rekao je predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević.

Pisane vijesti