Ministar Goran Marić u službenom posjetu gradu Visu

  • Slika /slike vijesti/Vis_110920118_1.jpg
  • Slika
  • Slika

U Gradu Visu 11. rujna 2018. godine održan je radni sastanak ministra državne imovine Gorana Marića i gradonačelnika Ive Radice, na temu aktivacije zapuštene državne imovine na području Grada Visa, a ponajprije područja bivših vojarni.

Dogovoreno je koje će nekretnine biti darovane Gradu Visu, a koje će putem javnog natječaja biti komercijalizirane. Tom prigodom ministar Marić je rekao: „Otok Vis je gotovo pola stoljeća živio s presudom izolacije sa dva milijuna četvornih metara zemljišta pod bivšom JNA. Ali otoci nisu više zarobljeni, nisu izdvojeni dio Hrvatske. Ovdje je svaki grm, mirta, svaka morska sika imala naslov ideološkog fetiša. Ovih dva milijuna okupiranih kvadrata služilo je nekada kao neprijateljski alat za ugrožavanje života, a ubuduće će služiti životu. Državna imovina će se reaktivirati na dobrobit vas koji živite uz nju. Već na sjednici Vlade koja će se u listopadu održati na Hvaru bit će donesene odluke koje će potaknuti gospodarski razvoj i reanimaciju života na Visu. Na otocima Država pokazuje postoji li ona ili ne. Ova Vlada će pokazati da Država itekako postoji. Upravo na otocima, Ministarstvo državne imovine će potvrditi da je imovina najbolja veleposlanica života“.
 
Gradonačelnik Radica je zahvalio ministru Mariću na dolasku posebice što je prvi ministar koji je došao na Vis razgovarati na ovu egzistencijalno važnu temu za grad Vis i što je ministarstvo promptno reagiralo na sve zahtjeve grada.
 
Nakon toga ministar Marić je posjetio Grad Komižu i na istu temu sastao se s gradonačelnicom Tonkom Ivčević.

Pri dolasku iz Zagreba, ministar Marić imao je radne sastanke i sa županom Blaženkom Bobanom, gradonačelnikom Kaštela Denisom Ivanovićem i načelnikom općine Seget Vinkom Zulimom.

Pisane vijesti | Priopćenje | Priopćenje