Ministar Goran Marić u službenom posjetu Osječko-baranjskoj županiji

  • Slika /slike naslovnica/Osijek (1).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima, u ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine održao je u Osijeku radni sastanak sa županom osječko-baranjskim Ivanom Anušićem te gradonačelnicima i načelnicima s područja županije s kojima je potpisao tri ugovora i uručio tri odluke.

Tema radnog sastanka bila je raspolaganje i aktiviranje državne imovine u korist jedinica lokalne samouprave, rješavanje imovinskopravnih odnosa i Zakon o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora.

„Ovakvi sastanci sa županima, gradonačelnicima i načelnicima su predragocjeni jer nam oni bude osjetila i otvaraju oči. Kad pogledamo danas ove odluke i ugovore što ih potpisujemo s lokalnim samoupravama, onda se vidi motivacija i dubina naše zajedničke ideje: oživjeti Hrvatsku i vratiti život tamo gdje se on stišava ili traje u slabim tragovima. I kako smo još u siječnju, neka onda današnji datum bude znakovit početak nove 2019. godine, kao volja i znak da smo krenuli odmah na početku, na vrijeme“, rekao je ministar Marić. 

Župan Anušić zahvalio je ministru Mariću na dolasku i dosadašnjoj suradnji te dodao: „Odgovore koje smo danas dobili od ministra, uvjerili su nas da smo na pravom putu kako najbolje staviti državnu imovinu u funkciju. S velikim zadovoljstvom mogu reći kako je održavanje sastanaka i ministrovo izlaženje na teren, jedan od najboljih načina rješavanja predmeta. Zato smo danas i riješili nekoliko važnih predmeta koje čekamo gotovo tri desetljeća. Ugovor za zgradu u Županijskoj ulici, županiji je od životne važnosti.“

Sa županom Anušićem, ministar Marić potpisao je Diobni ugovor uspostave vlasništva za stambeno poslovnu zgradu u Županijskoj ulici 4 u Osijeku.

Drugim ugovorom, Ministarstvo državne imovine darovalo je Gradu Đakovo bivšu poslovnu zgradu „Mimoza“ ukupne površine 8 373 četvorna metara za javne i društvene potrebe grada. Vrijednost nekretnine iznosi 24,3 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ministar Marić i gradonačelnik Marin Mandarić.

U svrhu rekonstrukcije doma za starije i nemoćne, ministar Marić i načelnik Općine Satnica Đakovačka Željko Šimić potpisali su Ugovor o darovanju nekretnine ukupne površine  1 107 četvorna metra.

Istom je prigodom, Ministar uručio i tri odluke. Općini Bizovac, Ministarstvo je darovalo zemljište u svrhu izgradnje pristupne ceste, a Općini Marijanci odluku za upis prava vlasništva na nogometno igralište. U svrhu provođenja programa stambenog zbrinjavanja i demografske obnove, Ministarstvo je Općini Putinovci darovalo zemljište u Krndiji u vrijednosti 3,3 milijuna kuna.

Pisane vijesti