Održan sastanak na temu prostora u Ilici 13

Slika /slike naslovnica/Klub Istre_1.jpg

Ministar  državne imovine Mario Banožić, u utorak, 18. veljače 2020., je u Ministarstvu održao sastanak sa županom Istarske županije Fabriziom Radinom, saborskim zastupnicima IDS-a Tuliom Demetlikom, Emilom Dausom, Giovanniem Sponzom i saborskim zastupnikom  iz Istre Peđom Grbinom na temu prostora u Ilici 13 kojeg koristi udruga Klub studenata Istre „Mate Balota“ za potrebe djelovanja.

Ministarstvo državne imovine konstantno zaprima pritužbe stanara zgrade Ilice 13, na ponašanje posjetitelja i članova udruge kao i na uništavanje zgrade i dvorišta. Stanari su se zbog uznemiravanja obratili i Pučkoj pravobraniteljici koja je tražila izmještanje Kluba studenata Istre na novu lokaciju.
 
Župan Radin i saborski zastupnici zahvalili su ministru na održanom kvalitetnom i kooperativnom sastanku.
„Klub studenata Istre „Mate Balota“ već više od 50 godina okuplja istarske studente u Zagrebu. Nadamo se da postoji rješenje da naši studenti i dalje ostanu i djeluju u tom prostoru, ne samo iz tradicijskih nego i povijesnih razloga“, rekao je Radin, dodajući da su otvoreni i za druga rješenja ukoliko se ne uspije zadržati sadašnji prostor.  
 
„Niti ja osobno, niti moji suradnici nemamo ništa protiv djelovanja Udruge Kluba studenata Istre. Znamo da taj prostor vama puno znači i poštujemo vašu tradiciju. U Ministarstvu postoji volja i želja za pomoć oko rješavanja nastale situacije, rekao je ministar Banožić, naglašavajući kako želi da se studenti pridržavaju kućnog reda, da ne nanose štetu stanarima te da ne oštećuju stubište i dvorište zgrade.
 
Na sastanku je dogovoren i način buduće komunikacije i suradnje, u okviru koje će župan i saborski zastupnici stupiti u kontakt s pučkom pravobraniteljicom, održati sastanak sa studentima i stanarima s ciljem postizanja dogovora i pronalaženja najboljeg rješenja kako za stanare tako i za udrugu Klub studenata Istre.

Pisane vijesti