Općini Velika darovana nekretnina za Poduzetničku zonu, a Gradu Lipiku tabularne isprave za društvenu namjenu

  • Slika /slike naslovnica/Lipik_1 (5).JPG
  • Slika
  • Slika

Ministar državne imovine Mario Banožić, u srijedu 1. srpnja 2020., posjetio je Grad Lipik i Općinu Velika gdje je čelnicima uručio tabularne isprave i odluku o darovanju nekretnine.

Gradonačelniku Grada Lipika Vinku Kasanu ministar je uručio dvije tabularne isprave, kojima Grad Lipik postaje vlasnikom društvenog doma u Strižičevcu te nogometnog igrališta u Poljani.

„Ova Vlada i Ministarstvo državne imovine sustavno, otvoreno i partnerski surađuju sa svim razinama tijela javne vlasti, jer stvaranje boljih uvjeta života za građane su naša zajednička odgovornost. Zadovoljan sam što su to prepoznali i čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te što projektima i zahtjevima pomažu u aktivaciji državne imovine na svom području.“, rekao je ministar Banožić.

Gradonačelnik Kasana zahvalio se ministru Banožiću i Ministarstvu državne imovine na dosadašnjoj suradnji i realiziranim projektima. „Društveni domovi, kao i nogometna igrališta, najčešće su glavna mjesta okupljanja naših građana, stoga mi je drago što smo danas postali njihovim vlasnikom. Na taj način moći ćemo bolje i kvalitetnije upravljati njima.“, istaknuo je Kasana.

U Općini Velika, ministar Banožić uručio je Odluku o darovanju nekretnine Općini Velika načelniku Vladi Bobanu. Na nekretnini vrijednosti 4,6 milijuna kuna osnovat će se Poduzetnička zona Velika.

Tom prilikom ministar Mario Banožić je rekao: „Izuzetno mi je drago što će općina Velika imati svoju poduzetničku zonu. Bivša tvornica Orljave, u budućnosti će biti poduzetnički inkubator, mjesto poduzetničkog oživljavanja. Stoga, ovu nekad zapuštenu imovinu i prostor koji je propadao stavljamo u funkciju za dobro žitelja općine. Darovanjem nekretnine, vrijednosti 4,6 milijuna kuna stvoreni su uvjeti za jačanje poduzetničkog okruženja cijele općine i nova radna mjesta. S obzirom na korona krizu u kojoj smo se našli, ova Vlada snažno podržava gospodarstvo i očuvanje radnih mjesta. Od prvog dana inzistiramo na gospodarskom rastu, pravnoj sigurnosti, političkoj stabilnosti i društvenoj odgovornosti.“

„Naša Općina ima planove, koje ne bismo mogli ostvariti bez Ministarstva državne imovine i Vlade Republike Hrvatske. Projekt Poduzetničke zone Velika je izuzetne važnosti za naše stanovnike, zahvaljujući kojem ćemo otvoriti nova radna mjesta i stvoriti novu klimu u našem mjestu, a nadamo se i privući što više mladih.“, zaključio je načelnik Boban.

Pisane vijesti