Prodan Hotel Iž i darovano zemljište za dječji vrtić u Ogulinu

  • Slika /slike naslovnica/Hotel Iž_1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar državne imovine Goran Marić i direktor trgovačkog društva Hostel 4 You Anthony Ninčević potpisali su u utorak, 26. veljače 2019. godine u Ministarstvu državne imovine Ugovor o kupoprodaji bivšeg samačkog Hotela Iž. Vrijednost nekretnine iznosi 11,5 milijuna kuna.

„Osjećam zadovoljstvo što smo danas potpisali ugovor za Hotel Iž, koji će se, siguran sam, upotpuniti gospodarsku viziju i turistički razvoj Zadra. Ova investicija značit će novi impuls za Zadarsku županiju, nova radna mjesta. I ništa ne može zamijeniti činjenicu vraćanja u život nečega što je bilo izdvojeno iz života,“ rekao je ministar Marić.
 
Direktor Anthony Ninčević zahvalio je ministru Mariću na suradnji kazavši da će bivši hotel ostati hotel, ali će biti uređen i opremljen u kategoriji četiri zvjezdice. „Želimo hotel obnoviti i staviti ga što prije u funkciju,“ rekao je Ninčević.
 
Ministar Goran Marić potpisao je s gradonačelnikom Grada Ogulina Daliborom Domitrovićem Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju dječjeg vrtića.
 
„Aktiviranje neiskorištene državne imovine gledam kao ulaganje u našu budućnost. Ovo je put, vođen jednom željom i ciljem, a to je da omogućimo prosperitet nama, ali prije svega našoj djeci i mladima,“ rekao je ministar Marić.
 
Gradonačelnik Domitrović je kazao: „Zahvaljujem ministru Mariću na suradnji te pomoći oko rješavanja ovog predmeta. Izgradnjom još jednog vrtića bit će zadovoljene potrebe roditelja i djece s područja Ogulina. I na taj način brinemo da naši najmlađi imaju sretno djetinjstvo.“

Pisane vijesti